Poučno
06. 07. 2022

Čas branja

8 min

Merljivost energije v telesu

Pogosto se pri energijski diagnostiki biopolja srečujem z vprašanjem, kaj vse lahko izmerimo v našem telesu. Prav zato današnji zapis namenjam dejanskim rezultatom meritve energije v posameznikovem telesu.
 

Večkrat sem zasledila uporabo izraza »slikanje avre«, ki pa se ga kot certificirana strokovnjakinja energijske diagnostike Bio-well ne poslužujem, saj z napravo Bio-well merimo biopolje.

Na kratko bi vam želela predstaviti naše telo, da boste bolje razumeli nadaljevanje.
Človeško telo lahko obravnamo kot sistem, v katerem številni posamezni gradniki (npr. atomi, celice, celična jedra, tkiva, organi itd.) delujejo kot povezana celota. Delovanje teh gradnikov, njihove medsebojne interakcije in interakcije z okoljem spremljajo tudi spremembe v energijskih stanjih, ki se na nivoju celotnega sistema kažejo kot opravljeno delo, termično sevanje, električni potencial, elektro-magnetno polje in akustično polje. 

Tako avro, kot tudi biopolje povezujemo z energijskimi polji okoli našega telesa oz. z energijo človeka. 

 

O avri in biopolju

Izraz »avra« je precej starejši od izraza »biopolja«, vendar nima enotne znanstvene definicije. Je ime za sevanje bio-energije iz energijskih centrov v telesu navzven. Nastanek avre navadno povezujejo s sedmimi čakrami (korenska, spolna, solarna, srčna, grlena, tretje oko in kronska čakra). Vsaka čakra naj bi imela 7 plasti, ki obdajajo telo vsakega živega bitja in se z njim premikajo. Kot zanimivost je njen obseg okoli našega telesa od 0,5 do 105 cm. 

Leta 1992 so prvič predlagali uporabo besede »biopolje« in jo definirali kot »polje brez mase, ne nujno elektromagnetno, ki se nahaja znotraj in okoli živih organizmov ter vpliva na stanje teh organizmov«. Biopolje nosi in posreduje informacije, ki so nujne za komunikacijo z okoljem, interakcijo med gradniki in za regulacijo procesov v telesu. Lahko ga definiramo na nivoju celic, organov ali celotnega telesa. Ker gradniki delujejo kot povezana celota, se bo sprememba biopolja enega gradnika odražala tudi na biopolju ostalih gradnikov in seveda tudi celote. 

 

S kamero Bio-well merimo biopolje 

Ekipa dr. Konstantina Korotkova je razvila Bio-well kamero s programsko opremo, ki temelji na akupunkturnih točkah tradicionalne kitajske medicine in ajurvede ter na 20-letnih klinično in znanstveno preverjenih raziskavah. S kamero Bio-well z napredno tehnologijo GDV, znano tudi kot Kirlianov efekt (elektro-fotonsko slikanje prstnih konic) lahko tako izmerimo človekovo biopolje. 
Več o delovanju kamere Bio-well si lahko preberete tukaj.

S slikanjem biopolja lahko izmerimo:

  • nivo energije in ravnovesje energijskega polja,
  • analizo stresa, čustvene obremenitve,
  • ravnovesje leve in desne strani možganov,
  • porazdelitev energije organov in sistemov,
  • energijsko rezervo za posamezen organ,
  • energijsko ravnovesje organov in sistemov,
  • energijske vrednosti in položaj čaker,
  • energijske vrednosti jin in jang meridianov,
  • bioritem.

 

Meritev biopolja na osebi

K meni je prišla oseba, ki jo spremljajo nemir, utrujenost, nespečnost, žalost in nezaupanje do ljudi. Z energijskim vpogledom v biopolje je želela razumeti, kaj se dogaja v njenem telesu, da se to odraža na počutju in delovanju.

Kot že rečeno, pri slikanju prstnih konic lahko opazujemo biopolje posameznih organov. V nadaljevanju sem izpostavila le tiste, ki potrebujejo največ pozornosti. 
 

BIOPOLJE DESNEGA PALCA

Z meritvijo desnega palca najprej preverim energijske vrednosti žleze ščitnice, žrela, grla in sapnika (spodaj na sliki levo roza označen predel in na sliki desno označeno pod številko 4), ki nakazuje, da oseba o svojih občutkih ni spregovorila oziroma ni izrazila svojega mnenja.
 

Biopolje desnega palca
Biopolje desnega palca


Včasih ne (z)moremo spregovoriti, ker smo preveč ranljivi ali pa nas je izkušnja tako močno ranila. 
Nasvet: Dovolite si narediti nov korak in spregovoriti – sebi in drugim.  Izbirajte besede nežno in z občutkom. Pomembno je, da besed ne zadržujete v sebi in spregovorite s spoštljivo komunikacijo. 


BIOPOLJE DESNEGA KAZALCA

Z meritvijo desnega kazalca nato preverim energijske vrednosti v ledvenem delu hrbtenice (spodaj na sliki levo roza označen predel in na sliki desno označeno pod številko 3) – praznina v ledvenem delu hrbtenice nakazuje nalaganje bremen, kjer je prisoten tudi strah
 

Biopolje desnega kazalca
Biopolje desnega kazalca


V življenju imamo različne vloge in preizkušnje. Veliko čutimo in opazimo. Praznina na predelu ledvenega dela podarja namig, da preverimo, česa nas je strah, katera so bremena, ki jih odlagamo na telo.
Nasvet: Pomislite, kaj lahko sprostite iz svoje hrbtenice, da se bo ta energijsko sprostila in začela krepiti.


BIOPOLJE DESNEGA PRSTANCA

Desni prstanec (spodaj na sliki levo roza označen predel in na sliki desno označeno pod številko 5) nakazuje energijsko spremembo na predelu sečil.
 

Biopolje desnega prstanca
Biopolje desnega prstanca


Slabši energijski pretok na tem predelu nam sporoča, da moramo nekaj spustiti iz našega telesa oziroma neko zgodbo zaključiti. 
Nasvet: Dovolite si iti v raziskovanje lastnih občutkov. Kaj je tisto, kar vam krade mir v mislih, čustvih ali celo v fizičnem telesu?
Pogumno naredite nov, drugačen korak že danes. Telo vam bo hvaležno.


BIOPOLJE IN ČAKRE

V skladu z vzhodnimi metafizičnimi teorijami in načeli ayurvedske indijske medicine obstaja 7 čaker oziroma integriranih energijskih centrov za katere velja, da vplivajo na fizično, duševno, čustveno in duhovno dobro počutje. 

Pri Bio-Well čakre odražajo samo čustveno stanje osebe. Te so povezane z notranjim in zunanjim pretokom energije. Niso stabilne in se lahko spremenijo vsako drugo minuto. Stabilnost čaker je pokazatelj čustvene uravnoteženosti osebe. Idealno ravnovesje čaker je mogoče opaziti pri ljudeh, ki dnevno meditirajo ali prakticirajo kakšen drug način duševnega treninga (npr. dihalne vaje). Pomik posamezne čakre je lahko povezan z notranjimi čustvenimi reakcijami osebe ali z odzivom na okoljske razmere (drugi ljudje, elektromagnetna polja, vreme itd.).

Če se vrnem nazaj k osebi zgoraj. S slikanjem biopolja preverim položaj in energijsko vrednost posameznih čaker.
Iz slike spodaj je razvidno, da je položaj čaker v ravnovesju, nižje pa so tudi energijske vrednosti nekaterih čaker, ki se kažejo v manjših krogcih na sliki.
 

Merljivost energije v telesu - čakre
Čakre


Oranžna, rumena in modra čakra povedo, da ima ta oseba težave z odnosi z ljudmi, z izražanjem svojega mnenja (ga raje zadrži zase) in s pomanjkanjem življenske energije, moči in vzdržljivosti pri svojem delovanju. Spremlja pa jo tudi strah.


BIOPOLJE PRED IN PO ENI BIOENERGOTERAPIJI

Če povzamem, lahko z energijskim vpogledom v svoje biopolje bolje razumemo, kaj se dogaja v nas oz. v našem telesu. 
Dogovorili sva se za tretma bioenergoterapijo, kjer se s polaganjem rok telo vodi v energijsko ravnovesje.

Spodaj je tako prikazana slika biopolja pred in po eni bioenergoterapiji
 

Pred in po bioenergoterapiji
Pred in po bioenergoterapiji

Med polaganjem rok se vzpostavljajo novi energijski tokovi. Ob pogovoru se dotakneva tudi nekaj zgodb.

Vsak organ govori svojo zgodbo. 
Tako sva na primer s krepitvijo biopolja desnega palca spregovorili o komunikaciji z moško osebo – Kaj je prekinilo komunikacijo? Kaj je potrebno spremeniti? Kako v bodoče spregovoriti?

Rezultat ponovnega merjenja biopolja po bioenergoterapiji se kaže v močnejšem oz. krepkejšem energijskem polju (zgoraj na sliki desno). Oseba pa se je že po eni bioenergoterapiji počutila bolje, tudi bolj umirjeno. 

 

Si želite tudi vi preveriti vašo energijsko sliko?

Vsak od nas nosi svojo zgodbo, izkušnje in preizkušnje.
Nekateri čutijo nemir, utrujenost, žalost, nezaupanje do ljudi in nespečnost, bolečino ali razočaranje.

Če ste na prelomnici svojega delovanja, se le malo ustavite in preverite, kaj čutite in kaj vam sporoča telo. Kateri organi in sistemi telesa potrebujejo vašo pozornost?

Podajte se na pot odlaganja bremen in dajte prostor milini, miru in ljubezni.

Rezervirajte termin bioenergoterapije s slikanjem biopolja in energijsko diagnostiko.
Bioenergoterapija s celostno energijsko diagnostiko zajema meritev s kamero Bio-Well in razlago rezultatov, pred in po bioenergoterapiji. Pogledali bomo nivo energije in porazdelitev biopolja, velikost in položaj čaker, jin in jang meridiane, energijsko zalogo, bioritem ter nivo stresa.

Bioenergoterapija se izvaja v živo in traja 120 minut. Potrebna je predhodna rezervacija termina, ki jo lahko opravite tukaj.

 

Moj cilj je pomagati vam na poti k boljšemu počutju. 
Prisluhnite sebi. Vzemite si čas zase in zasijte v svoji luči. 


Objem, Rebeka 💕

Delite s prijatelji