MASAŽA CELEGA TELESA

Masaža je tehnika, pri kateri uporabljam različne metode gladenja, drgnenja, gnetenja in tolčenja posameznih mišičnih sklopov, saj se s tem izboljša prekrvavitev mišic, pospeši se krvni obtok, izboljša se presnova in sprosti se napetost v mišicah.

Kdaj priporočam masažo?
Masažo priporočam, ko se želite prepustiti razvajanju in sprostiti posamezne mišice telesa.

Prednosti masaže
Masaža je tista, ki podari prijetno sproščenost in lahkotnost telesa.

Kdaj se masaže celega telesa ne izvaja?
Masaže se ne izvaja v primerih vnetja in kožnih bolezni (dermatitis, herpes, luskavica), infekcijskih bolezni in vročinskih stanjih, pri hemofiliji, novotvorbah, malignih tumorjih, tuberkolozi, akutnih vnetjih venskega ali limfnega sistema, pri bolezni, kjer je potrebna operacija ali v primeru postoperatvnih stanj, pri nevarnosti krvavitve in bolečine, krčnih žilah z varikoznim sindromom, flebitisom (vnetje ven) in sumom na embolijo (zamašitev žile), po večji količini zaužitega alkohola, razjedah na stopalu, svežih in odprtih ranah, gangreni, tvegani nosečnosti, pri akutnem depresivnem stanju in psihiatričnih obolenjih, glivičnih obolenjih na področju refleksnih con, pri zlomu kosti, zvinih, izpahih, krčnih žilah, svežih in odprtih ranah ter pri drugih poškodbah in pri resnejših obolenjih potrebujemo za izvedbo masaže dovoljenje zdravnika.
Previdnost pri masaži je potrebna pri srčnih boleznih, žolčnih kamnih, težjih ledvičnih obolenjih, diabetesu, benignem tumorju, krčnih žilah, nosečnicah v prvem tromesečju (nevarnost spontanega splava, nosečnicah v zadnjem tromesečju, (nevarnost prezgodnjega poroda), pri otroku do enega leta starosti ter v primeru lažjih psihičnih stanj.
Masaže ne izvajam, če ima stranka kakršnokoli nalezljivo okužbo lasišča, kože, nohtov ali zajedavce na koži ali lasišču. Stranka me je dolžna o opisanih težavah obvestiti v času naročanja na termin.

REFLEKSNA MASAŽA

Refleksna masaža je vrsta masaže, kjer z različnimi tehnikami masiram refleksne cone na stopalih ali dlaneh. Ob tem izzovem refleks in odziv organa oz. organskega sistema, da se spodbudi regeneracija telesa ali dela telesa.
Z refleksno masažo se vpliva tudi na delovanje oddaljenih tkiv, organov in organskih sistemov, čutil, telesnih tekočin in živčevja.

Kdaj priporočam refleksno masažo?
Refleksno masažo priporočam, kadar se želite prepustiti razvajanju z masažo stopal ali dlani, ob tem pa tudi spodbuditi delovanje telesa. Refleksna masaža se lahko izvede tudi po točkah čaker na stopalih in dlaneh.
Dodatno pa se lahko pri refleksni masaži prepustite tudi metamorfni masaži, ki pomaga pri sprostitvi starih vzorcev delovanja.V kolikor so s poškodbami ali določenimi obolenji prizadeta stopala, se lahko refleksna masaža izvaja tudi na dlaneh.

Prednosti refleksne masaže
Refleksna masaža je tista, ki sprošča telo in deluje regenerativno.

 Kdaj se refleksne masaže ne izvaja?
Refleksne masaže se ne izvaja v primerih vnetja in kožnih bolezni (dermatitis, herpes, luskavica), infekcijskih bolezni in vročinskih stanjih, pri hemofiliji, novotvorbah, malignih tumorjih, tuberkulozi, akutnih vnetjih venskega ali limfnega sistema, pri bolezni, kjer je potrebna operacija ali v primeru postoperativnih stanj, pri nevarnosti krvavitve in bolečine, krčnih žilah z varikoznim sindromom, flebitisom (vnetje ven) in sumom na embolijo (zamašitev žile), po večji količini zaužitega alkohola, razjedah na stopalu, svežih in odprtih ranah, gangreni, tvegani nosečnosti, pri akutnem depresivnem stanju in psihiatričnih obolenjih, glivičnih obolenjih na področju refleksnih con, pri zlomu kosti, zvinih, izpahih, krčnih žilah, svežih in odprtih ranah ter pri drugih poškodbah in pri resnejših obolenjih potrebujemo za izvedbo masaže dovoljenje zdravnika.
Previdnost pri refleksni masaži je potrebna pri srčnih boleznih, žolčnih kamnih, težjih ledvičnih obolenjih, diabetesu, benignem tumorju, krčnih žilah, nosečnicah v prvem tromesečju (nevarnost spontanega splava), nosečnicah v zadnjem tromesečju (nevarnost prezgodnjega poroda), pri otroku do enega leta starosti ter v primeru lažjih psihičnih stanj.
Masaže ne izvajam, če ima stranka kakršnokoli nalezljivo okužbo lasišča, kože, nohtov ali zajedavce na koži ali lasišču. Stranka me je dolžna o opisanih težavah obvestiti v času naročanja na termin.

VRNITE SE NA STORITVE ALEFI
NAROČITE SE